lørdag den 5. maj 2018

Stjerner stunder og udsigt til Mt. Everest

Sidste etape på vores trek bragte os igen ned til Himalayas hovedstad Namche Bazar. Men inden vi nåede så langt havde vi en helt fantastisk aften i den lille by Khumjung. Hvis du har læst mit blogindlæg Misty Mountains om de første dage på trekket vil du vide, at det var et sted som havde gjort stort indtryk. Så stort et indtryk, at vi på turen ned fra højderne, valgte at gå tilbage hertil for endnu en overnatning.


Da vi ankom til Khumjung, var hele dalen overskyet og der var ikke udsigt til de høje sneklædte toppe som omgiver dalen. Vi var med god grund skuffet og opgav alt om at fotografere bjergene i det lave aftenlys, som vi ellers havde drømt om. Vi gik i stedet ind til familien som vi boede hos og fik os en rigtig hyggelig snak. Men pludseligt... Lige før mørket faldt på, klarede det op ;o)

Khumjung

Skyerne begyndte at lette og bjergene omkring os begyndte at vise sine sneklædte toppe. Der hvor de høje bjerge lod den lave sols sidste stråler slippe igennem, tog himlen de smukkeste farver.


Her i bjergene er der en kollosal kontrast ved sol op- og nedgang. De høje bjerge skygger så der på den ene side kan være sort som natten og på den anden side stadig lyst og sol.


Da solen var gået helt ned og de sidste farver havde forladt himlen over os, fik vi lige et ekstra nummer ;o) Da vi vendte os efter at havde nydt det sidste lys, blev vi mødt af synet af den opgående måne. Det var et vidunderligt syn og en oplevelse vi ikke havde regnet med. Jeg havde selvfølgelig set fantastiske nat fotos fra Himalaya før jeg drog ud på mit trek. Men jeg må indrømme, at jeg ikke havde skænket det så meget som én tanke under trekket.

I skyen omkring bjergtoppen kan man se måne-striben hvor venstre del af skyen er oplyst og delen til højre er i skygge.

At fotografere bjergene, oplyst af månens stråler og omgivet af stjernerne... Det var som en gave sendt fra Himalayas bjergguder. En gave som jeg aldrig vil glemme. Og sådan kan jeg jo egentligt blive ved ;o) Denne oplevelse varede halvanden time og var bare en ud af en masse skønne oplevelser denne dag. Og igen var dette blot en skøn dag ud af 11 helt igennem fantastiske dage, fyldt med halve og hele timer med oplevelser jeg vil huske for evigt ;o)

70-200mm 73 sec. @f/5.6 Iso400 

Næste morgen stod vi tidligt op, meget tidligt. Vi var oppe ved 4 tiden og vores vært havde været oppe endnu tidligere. Selvom vi havde sagt farvel til hende og familien aftenen før og sagt at vi ville spise vores morgenmad andet steds... var hun alligevel stået op, tændt op i brænde komfuret og havde ristet brød og kogt havregrød til os. Det var en smuk tanke som på alle måder beskriver hvor gæstfri og gavmilde de lokale Sherpa folk er ;o) Grunden til at vi var oppe før dag, var håbet om at se Mt. Everest og her er chancen altid bedst ved solopgang.


Efter et solidt morgenmåltid hastede vi op af de stejle bjergsider som omgiver dalen. Målet var Everest View Hotel, et yndet mål for turister med pengepungen i orden. Et hotel med egen helikopter plads, som flittigt benyttes af velhavende folk som flyves herud for at se bjergene og så flyves hjem igen. Ikke just den oplevelse vi havde lyst til, selv om en tur rundt i bjergene med helikopter kunne være en helt vild oplevelse. Men jeg er overbevist om at man ikke får Himalaya helt ind under huden, som vi gjorde det, på den måde.

Mt. Everest 8848m til venstre og Lhotse 8516m til højre

Vi nøjedes med at "låne" hotellets terrasse og nyde udsigten, som i øvrigt blev "skyllet" ned med en Bourbon & Cola og en G&T. Det er vist eneste gang jeg har fået drinks kl 7.30 om morgenen, men vi havde jo været oppe længe og udsigten var lige til at skåle for ;o) Efter tålmodigt at havde ventet i flere timer, klarede det heldigvis op og vi fik vores view til Mt. Everest ;o)

Panorama af 3 billeder. Mt.Everest 8848m og Lhotse 8516m til venstre i billedet og Ama Dablam 6812m til højre (ved fuglen)

Efter en morgen og formiddag, hvor vi efterhånden som timerne skred frem, fik selskab af mindst 100 andre håbefulde trekkere. Trak skyerne sig igen sammen om bjergene og vi besluttede at gå videre.

Foto: Allan Wieck-Hansen

Den korte tur tilbage til Namche Bazar var virkelig pakket med trekkere. De fleste på vej ud på deres livs eventyr. På flere tidspunkter stod vi i kø for at passere stien og det var især denne dag omkring Namche, som bekræftede mig i det rigtige ved at trekke tidligt i sæsonen samt vælge et mindre befærdet trek. Dette rend af mennesker overalt ville virkeligt havde været et skår i glæden for mig, hvis det havde været sådan hele trekket. Men heldigvis var det faktisk kun denne dag vi oplevede myldretiden i bjergene.

Der var også en livlig trafik af helikoptere som fragtede turister til og fra områdets udsigtspunkter, sådan får man en times udsigt til Himalaya og måske Everest, uden det strabadserende trek.

Tilbage i Namche nød vi en lang dags afslapning og ellers slentrede vi rundt i byens stejle gader. Vi legede turister ligesom alle de andre i denne turist by. Men Namche må få et indlæg for sig selv ;o)

Vandfald fotograferet på turen mellem Namche og Lukla

Turen fra Namche tilbage til Lukla, hvorfra vi skulle flyve tilbage til Kathmandu, var egentligt beregnet til to dage. Men vi besluttede at tage et dobbelt stint og gå turen på en dag i stedet. Det var en skøn dag som nærmest foregik i småløb ned af bjergene. Jo vi havde virkeligt overskud efter dagene i højderne og efter en lang dag ankom vi til Lukla... Klar til at flyve hjem til Kathmandu næste morgen.


Læs om resten af mit trek i disse indlæg:

1. del - Misty-Mountains om de første dage på trekket
2. del - Det høje Himalaya om vores tur over bjergpasset RenjoLa til byen Gokyo
3. del - Nedtur på den fede måde om turen langs de turkise søer og turen ned mod Namche

Du kan også læse om tiden i Kathmandu i disse indlæg:

Kathmandu - Et kulturelt paradis og en drøm for fotografer
Mellem levende og døde om ligbrændinger ved den Hinduistiske helligdom Pashupatinath
Boudhanath Stupa indtryk og stemninger fra den Buddhistiske helligdom BoudhanathIngen kommentarer:

Send en kommentar

Gudesmukke fugle ved Goðafoss

Island har så mange smukke og unikke ting at byde på. Nogle af disse vidundere er vandfald og de findes her i stort tal og det ene mere fant...