onsdag den 12. september 2018

Dybe kløfter og isbjerge - Islands sydkyst

Nu er det endelig endelig igen blevet tid til en tur til Island. Vi landede i mandags og har haft de skønneste dage indtil nu ;o)


Et af de første steder vi besøgte var Fjadrárgljúfur, en fantastisk kløft som jeg havde glædet mig helt vildt til at opleve. Og turen op igennem kløften og udsigten fra toppen var bestemt besøget værd ;o) Det er virkeligt imponerende hvad regn og smeltevand kan gøre ved et landskab domineret af ellers uigennemtrængelige klipper.


Herfra gik turen videre øst over langs sydkysten. Mod gletchere og isbjerge ;o) Første stop var Jökulsarlón som bød os velkommen med det smukkeste lave aftenlys. Her nød vi solnedgangen inden turen atter gik øst på.Vel ankommet til vores hotel, nød vi en dejlig hummerpasta og efter en skøn nats søvn var vi tidligt oppe, sådan rigtig tidligt. Kl. 4.30 var det op, og i go tid før solopgang stod vi klar ved en af mine andre drømme lokationer - Stokksnes.


Det var den skønneste morgen, på dette magiske sted. Og ikke bare de fantastiske fjelde men også det  store smukke vådområde som ligger imellem fjellet og havet er en helt særlig oplevelse.


Da vi ankom var området hvor vi står en stor sort strand men imens vi ventede på morgen lyset forvandlede stranden sig til et eventyrligt spejl. Vandet piblede op gennem sandet og i løbet af en times tid var det store område ikke til at kende. Hvis ikke det var fordi vi stod her lige midt i det hele, ville man tro at dette var hav eller dyb sø. Men i virkeligheden er det bare den sorte strand som er dækket af nogle få centimeter vand.


Den sorte strand med de mange tuer med marehalm fanger det lave morgenlys på en helt fantastisk måde og sammen med disen som rejser sig over stranden var det bare en oplevelse af en anden verden.


Efter vores lille morgen tur ved Stokksnes og et velfortjent morgenmåltid kørte vi tilbage til Jökulsarlón. Aftenen inden var tiden knap og vi nåede ikke at se de fantastiske sorte strand som også kaldes diamant stranden. Det kaldes den pga. de mange stykker gletcher is som skylles op på stranden her. Så de ligger her i solen, på den sorte strand, er det nærmest som diamanter. Smukt ;o)


Efter strandturen gik vi tilbage til gletcher søen, vi havde slet ikke fået nok isbjerge ;o)


Disse store isbjerge er alle brækket af gletcheren som munder ud i søen. Søen er fuld af isbjerge, som bare venter på at strømmen fører dem ud gemmen et smalt udløb og ud i havet.


Strømmen i udløbet er meget kraftig, men alligevel er der altid en masse store isbjerge som er strandet. De ligger så her og blokerer udløbet imens sælerne leger omkring dem. Det er virkelig fantastisk at se disse giganter og de enorme kræfter som er på spil her ved gletcheren.

Følg med her på bloggen når turen går videre mod øst fjordene og nordlandet.

3 kommentarer:

  1. An over/under guess, sometimes referred to as a Total Bet, is made based mostly on the total mixed score of each groups on the finish of a single contest. You can guess that both the ultimate score might be over or underneath the total score set by 카지노사이트 추천 the sports activities book. To determine the over/under on a particular contest, a glance at|have a glance at} the chances board for a quantity typically listed as one thing like 155 for a college basketball game, 8 for a baseball game or 47 for a football game. B. A sports activities governing physique may notify the Department that it desires allow holders to make use of official league information to settle tier 2 bets.

    SvarSlet

Gudesmukke fugle ved Goðafoss

Island har så mange smukke og unikke ting at byde på. Nogle af disse vidundere er vandfald og de findes her i stort tal og det ene mere fant...