fredag den 14. september 2018

Magiske fjelde på øst Island

Efter et par fantastiske dage på sydkysten gik turen videre langs østfjordene.


Men inden vi sagde helt farvel til sydkysten måtte vi lige se lidt nærmere på et par af de steder vi kørte forbi i mørket, den morgen vi var på Stokksnes.


Det blev et "farvel" for denne gang til de frodige kyst strækninger og til de mange gletchere som har fulgt os næsten hele vejen langs kysten. Ja der er så mange gletchere at øjnene hele tiden søger efter de hvide overflader af sne og is imellem fjeld og sky.


Islandske heste er hyppigt selvskab når man kører rundt og de fides overalt. Det er "vilde" heste som selvfølgelig har en ejer, men som for det meste passer sig selv. Her bor en flok heste ved en for længst nedlagt gård.


Øst landet er også hjemsted for rensdyr, vi så heldigvis et par stykker græsse. Men ellers har vi ikke set nogen af disse fantastiske dyr. Der er jagttid, så stor set alle rensdyrene har søgt tilflugt i bjergene, smart ;o)


Østfjordene byder som navnet antyder på fjorde i massevis. Ja her ligger fjordene på stribe, smukke og magiske. Alle er de omkranset af høje fjelde, og da vi kørte her var der regn i luften, så tåge og skyr indhyllede fjeldene i ren magi.


Det var fantastisk smukt at køre her på de snoede veje på fjeldsiderne og landskabet var på en gang smukt og barskt.


De mange fjelde indhyllet i tåge og skyer var en stor oplevelse og det var nærmest som at være midt i et eventyr eller måske en islandsk saga ;o) Jeg prøver tit at forestille mig, hvad de første mennesker som kom til denne barske ø, mon har tænkt og oplevet, da de først satte deres fødder her.


Islændingene er selv den dag i dag, overbevist om at der bor trolde i klipperne. Og jeg vil sige at det er meget muligt ;o) Dette sted er i hvert fald et godt bud på en trolde bolig ;o)

Fik du set mit indlæg fra sydkysten? Ellers kan du se det her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Gudesmukke fugle ved Goðafoss

Island har så mange smukke og unikke ting at byde på. Nogle af disse vidundere er vandfald og de findes her i stort tal og det ene mere fant...