onsdag den 4. juli 2018

Himmel & hav

Ferietid er lig med tid til at slappe af og til at nyde... Nyde lyset og stilheden. Og jeg kan ikke komme i tanke om ret mange steder, hvor jeg hellere vil lade en aften passere forbi i sit helt eget tempo, end ved vestkysten.

24-120mm f/4 @40mm - 2sec f/11 Iso200

Billederne her er alle taget i denne uge, på Tranum strand. Sommervejret har vist sig fra sin bedste side og aftnerne har været skønne. Lune temperaturer, stille vejr og "fladt" hav.

24-120mm f/4 @105mm - 2,5sec f/8 Iso400

Selvfølgelig kunne jeg godt tænke mig et par ekstra skyer på himlen, til at give lidt mere farve og liv til mine billeder. Men jeg nyder virkeligt stemningen på denne strand og især når vinden er let og fra land. Så virker havet så vidunderligt stille og tæmmet. Ikke som under vinterstormene, hvor havet viser tænder og kan virke helt uindtageligt. Nej på sådanne aftener som vi har haft i denne uge virker havet indbydende og venligt. Det samme gør stilheden på stranden.

24-120mm f/4 @24mm - 0,8sec f/16 Iso50

Lige præcis denne strand, er en af mine absolutte ynglings strande. Her midt i Jammerbugt kan man se kystlinien bue sig ud mod horisonten, havd enten man kigger mod nord eller syd, og jeg synes det giver en helt anden stemning end de lange lige strande. Og da stranden er alt andet end perfekt hvid sandstrand... så er der ikke mange turister her. Mange kommer for at se solnedgangen, men vender hjem igen i samme sekund solen dukker under horisonten.

24-120mm f/4 @120mm - 1,6sec f/16 Iso50

Og det er netop på denne tid jeg elsker stranden allermest. I den blå time, når jeg har stranden alene. Når lyset bliver smukt og pastellerne får lov at udspille deres sarte farvelader på det store lærred. Lige netop her er det hele helt perfekt, uanset jeg kunne havde ønsket mig en sky mere på himlen ;o) Her er ro og stilheden sænker sig over stranden, selv strand fuglene går i seng. Snart er det midnat og tid til at gå hjem igen, hjem og få en drink ;o) Som en total modsætning til de skønne aftner her ved stranden, falder valget på en Dark'n'Stormy ;o)

24-120mm f/4 @24mm - 1sec f/16 Iso100

Jeg håber at I kan fornemme bare en lille smule af stemningen når I ser mine billeder og så vil jeg varmt anbefale en tur til netop denne strand. Og selvom der er sten på stranden, kan man sagtens bade herfra. Vi har været en tur under i eftermiddag og hvem ved om det også bliver til et lille dyk i aften ;o)

Men en tur til vandet med kameraet det er sikkert. Som jeg sidder og skriver lige nu, ser det ud til at jeg får flere skyr i aften... Præcis som jeg kunne ønske mig ;o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Gudesmukke fugle ved Goðafoss

Island har så mange smukke og unikke ting at byde på. Nogle af disse vidundere er vandfald og de findes her i stort tal og det ene mere fant...