torsdag den 31. august 2017

Classic Race på Spa Francorchamps

Årets F1 løb på Spa er veloverstået, men på Spa er der altid et nyt løb og nye fotomuligheder lige om hjørnet. Næste store event er Spa Six Hours - Classic Race. Jeg skal ikke til løbet i år, endnu større eventyr venter, men I skal ikke snydes for billeder fra 2013 hvor jeg første gang var på den legendariske racerbane for at fotografere race.Der er kørt Grab Prix på Spa siden 1924 og selv om meget har ændret sig siden da, er det en kæmpe oplevelse og vildt fascinerende at se de gamle biler fra dengang blive pint rundt gennem banens berømte sving.

Op gennem 1960'erne var gennemsnitsfarten på den dengang 14,9 km. lange bane over 240 km/t. Sikkerhed var der ikke noget af, ja selv sygehusene havde lukket, personalet var jo til race. Heldigvis har tingene ændret sig og i dag tænker man i den grad på kørernes sikkerhed. Men i race sker der uheld, og hvis du tror at classic race er en gentelmen sport hvor det bare gælder om at vise sin gamle og uvurderlige racerbil frem... Så tar du fejl. I classic race bliver der virkeligt gået til stålet, og i kampens hede sker der også uheld. Så ud over alle de imponerende gamle racerbiler er der også masser af godt race at se på gennem løbs weekenden.


Chaufføren måtte en tur på sygehuset men slap uden varige men, bilen blev genopbygget

Til weekenden var der over 600 gamle racere tilmeldt og der blev kørt 20 løb. Hovedløbet Spa Six Hours, køres over 6 timer og slutter først ud på aftenen efter mørket har sænket sig over bjergene.Flere af bilerne var vurderet til 2 cifre million beløb, andre var håndbyggede biler som kun var lavet dette ene eksemplar af og som havde fået prisskiltet "Uvurderlig" ;o) Alligevel blev bilerne brugt som de var bygget til, race.
Hele bane området er åbent for publikum også pitlane og garageområderne. Vi oplevede på intet tidspunkt at vi var uønskede, heller ikke når vi gik tæt på efter f.eks. uheld eller mekanisk defekt. Tvært i mod oplevede vi at alle kørere og pit crews var meget glade for at vise deres flotte gamle biler frem og fortælle om deres imponerende historier og de chauffører der tidligere havde kørt i netop deres bil.En fotoweekend til Spa Six Hours er en skøn blanding af bil nørderi, actionfotos på banen og "Street" foto. Der er uendeligt mange motiver rundt om banen og i pitten, så jeg vil mene at der er oplevelser og fotoudfordringer at finde for de fleste, også selv om motorsport ikke står først på listen over interesser.Racer drømme ;o)

Når banen tilmed ligger i de smukke landlige omgivelser i Ardennerbjergene bliver det bare ikke bedre. Næste gang turen går til Belgien vil jeg forsøge at få et par ekstra dage til landskabs fotografering i de skovrige bjerge ;o)

Har du lyst til at se mere fra Spa kan du læse om en weekend blandt racerbiler og pitcrews hvor jeg fulgte den danske GT Open Ferrari kører Mikkel Mac

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Gudesmukke fugle ved Goðafoss

Island har så mange smukke og unikke ting at byde på. Nogle af disse vidundere er vandfald og de findes her i stort tal og det ene mere fant...