lørdag den 29. juli 2017

Bike Trial - Action fotografering med Manuel-Auto

I næste uge er Viborg vært for Ungdoms VM i Trial - UCI Trials Youth World Games. Arrangementet foregår på Nytorv i Viborg fra den 4. til den 6. august.


I Trial gælder det om at forcere en række forhindringer uden at sætte fødderne på jorden eller forhindringerne. Og det er virkelig imponerende at se de akrobatiske og tekniske færdigheder rytterne har på deres cykler. I denne sport er der garanti for action og super fede fotomuligheder.


Trial sporten har mange stillesående momenter når rytterne balancerer deres cykler på forhindringerne. Men er samtid meget eksplosiv og fuld af hurtige momenter, når rytterne springer fra den ene forhindring til den anden.


At fotografere action foto indendørs, i dårlig belysning, er virkelig en stor udfordring. For at opnå stor nok dybdeskarphed er de fleste af billederne fra hallen fotograferet med blænde f/5.6, lukkertiden er typisk mellem 1/60 og 1/250sec afhængig af hvor hurtig et spring er og hvor meget bevægelse jeg ønsker i billedet. Jeg fotograferer typisk action fotos i Manuel, men da lysforholdene var meget omskiftelige brugte jeg Auto-Iso som en form for "Auto-Program". Jeg brugte også on-camera flash som fill-flash.


Når jeg fotograferer i manuel med Auto-Iso, får jeg selv mulighed for at bestemme dybdeskarpheden ved hjælp af blændevalget. Jeg bestemmer selv om jeg vil fryse øjeblikket eller have bevægelse i mit billede ved hjælp af lukkertiden. Men Auto-Iso sørger for korrekt eksponerede/belyste billeder. Med andre ord, fuld kontrol over mit billede uden risiko for at variable lysforhold ødelægger min eksponering.

Gad vide om nogle af de unge ryttere her er blevet så gode at de deltager ved Ungdoms VM i næste uge?

Ved fotografering i "Grøn Auto" har du ikke kontrol over noget som helst, I blænde prioritet bestemmer du dybdeskarpheden, men kameraet finder selv en passende lukkertid, Lukker prioritet giver dig omvendt den blænde som passer til din valgte lukkertid. Med andre ord, så har du selv kun kontrol over en af de vigtige parametre for hvordan dit billede skal ta sig ud. Og lige præcis derfor er jeg så glad for at fotografere i Manuel & Auto-Iso - Jeg har selv fuld kontrol over alle vigtige aspekter i fotograferingen. Er billederne for lyse eller mørke, bruger jeg eksponerings kompensation for at få det billede jeg ønsker mig. Med den ISO performance og de avancerede muligheder der er for opsætning og styring af Auto-Iso på moderne kameraer, er dette mit mest brugte "Program" Og i kombination med  Flash og flashkompensation er dette "program" helt perfekt til krævende og uforudsigelig action fotografering i vekslende lysforhold.

Til venstre Ole Kristensen og Proff. Trial rytter Andrei Burton UK til højre

Har du selv lyst til at prøve kræfter med Trial fotografering, som kom en smut på Nytorv og se de super seje unge ryttere, når de folder sig ud på de flotte sektioner. Ole Kristensen & Co har virkeligt gjort et stort stykke arbejde for at vi kan opleve Trial sporten fra sin bedste side.

Billederne i dette indlæg er alle fra Trial Jam Denmark 2015 som også blev afholdt i Viborg.

1 kommentar:

  1. Foreigners can easily organize VIP lodging should they wish to play in a personal room. The resort additionally presents very good dining choices that feature conventional Korean fare and also 1xbet Japanese and Chinese cuisines. Located on the 6th floor of the Shilla Hotel, the foreigner-only on line casino is fantastically appointed and offers its visitors with totally different betting choices. Guests can take pleasure in a round of roulette before they chill out on the indoor pool and sauna of the resort.

    SvarSlet

Gudesmukke fugle ved Goðafoss

Island har så mange smukke og unikke ting at byde på. Nogle af disse vidundere er vandfald og de findes her i stort tal og det ene mere fant...